Het object van verlangen : Theros Set Colombiana

Het object van verlangen : Theros Set Colombiana

Categorieën : Garden , Hangmatten

De Theros Set Colombiana is de perfecte en duurzame combinatie van een xxl grootte hangmat doek en de beste houten hangmat standaard ooit!

Camille en co maken nu hun eigen houten hangmat standaard: Theros!


Kwaliteit en duurzaamheid: geselecteerde materialen


In Europa wordt grenenhout veel gebruikt in de woonomgeving, zowel binnen als buiten: gevelbekleding, palen, plantenbakken ... Het is dan ook niet meer dan normaal dat wij hebben overwogen dit materiaal te gebruiken.

We wilden een zeer bestendige en duurzame ondersteuning, daarom kozen we ervoor om de Theros hangmatstructuur te vervaardigen uit Scandinavisch dennenhout, afkomstig uit Finse bossen die duurzaam worden beheerd. (FSC-hout).

Deze houtsoort, afkomstig uit Noord-Europa, groeit traag als gevolg van het strenge klimaat waarin hij groeit, waardoor hij dichter en stabieler is dan zijn Europese tegenhangers.

Omdat grenenhout van nature niet rotbestendig is, wordt het in een autoclaaf behandeld, waardoor het gedurende tientallen jaren beschermd is tegen weersinvloeden, insecten en schimmels. Onze Theros support vereist geen extra onderhoud!

In de loop der jaren krijgt de Theros-structuur, net als andere soorten zachthout, een mooie grijze patina.

Alle schroeven en bouten zijn van roestvrij staal.

Functionaliteit:


Met meer dan tien jaar ervaring hebben wij een hangmatstructuur ontworpen waarvan de ideale afmetingen en de kettingophanging (waardoor deze flexibel is) het mogelijk maken om grote doeken te dragen.

De montage is zeer eenvoudig en al het gereedschap is bijgeleverd! Veel makkelijker dan Ikea, dat garandeer ik je ;)

Esthetiek: spel van krommen en tegenkrommen


Door zijn eenvoud en lichtheid zal deze houten boog zijn plaats vinden in uw tuin of op uw terras.

De structuur is samengesteld uit verschillende secties in gebogen hout: een hoofdbocht en twee tegenbochten die als poten fungeren.

Een xxl hangmat canvas en Upcycling


XXL: Een groot hangmat canvas voor maximaal comfort! Ondersteunt tot 200 kg en perfect aangepast aan onze Theros, letterlijk en figuurlijk.

Upcycling, een gerecycled katoenen doek, maar waarom?

Katoen is een natuurlijk materiaal, maar voor de teelt ervan zijn veel water en bestrijdingsmiddelen nodig. Bovendien wordt bij de productie van katoen het grootste deel van het afval gewoon weggegooid!

Daarom hebben wij, in combinatie met onze structuur, gekozen voor een doek van gerecycleerd katoen.

In een paar woorden:

Deze stof bestaat voor ten minste 75% uit gerecycleerde katoengarens die vervaardigd zijn van stofresten waarvan de kleurkwaliteit streng gecontroleerd is. (vooral op huidcompatibiliteit).

Tegenwoordig zijn de draden korter dan vroeger, zodat men polyester draden moet toevoegen om ze robuuster te maken. (max 25%)

En dit is waarom de Theros Set Colombiana de perfecte combinatie is!

Laure

Share

Voeg een opmerking toe

 (met http://)