HET OBJECT VAN VERLANGING: de AA-stoel van Airborne

HET OBJECT VAN VERLANGING: de AA-stoel van Airborne

Categorieën : Garden , Home

Mythische fauteuil, de AA waarvan de vorm aan de vlinder doet denken, wordt vervaardigd door de niet minder bekende Franse uitgeverij: Airborne, nu gevestigd in het zuidwesten van Frankrijk.


AA vlinder fauteuil van Airborne

De originele AA Butterfly maakt zijn debuut bij Camille en co! Wij zijn er zeker van dat u net zo verleid zult worden als wij door de esthetiek, de kwaliteit en de geschiedenis van deze stoel! Het doek voor buitengebruik, in katoen en batyline, en de fauteuil voor binnengebruik in linnen staan al op onze web-shop! De rest komt eraan (we zijn ermee bezig ;)) maar is natuurlijk beschikbaar.

Zijn handelsmerk: elegantie, kwaliteit en functionaliteit


Vele malen gekopieerd maar zelden (nooit?) geëvenaard, wordt de beroemde vlinderfauteuil gekenmerkt door een grote stabiliteit.

De structuur, een staaltje van vernuft en techniek, is licht. Hij bestaat uit een basis, twee nokken en 4 moffen van massief, rond, gebogen en gepoedercoat metaaldraad. Sinds 2013 is de structuur ook beschikbaar in roestvrij marien staal 316L, waardoor hij bijzonder bestand is tegen gebruik buitenshuis.

De zitting is afneembaar. De kwaliteit is altijd aanwezig: de katoenen omslag heeft een dubbel wit stiksel in het midden dat aan de randen wordt herhaald, waardoor een grote stevigheid wordt gegarandeerd en het stiksel van het leer is levenslang gegarandeerd.

Materialen en kleuren:


De beroemde vlinderfauteuil is ongelooflijk comfortabel en is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en in een veelheid van kleuren.

AA Butterfly Airborne fauteuil met zebra- en koeienhuidprint

Binnen:
Airborne biedt oorspronkelijk huidbekledingen aan, maar heeft niet geaarzeld om te innoveren met gestructureerde en bedrukte ledersoorten zoals koe of zebra, met schapenvachten zoals de Lhasa of IJsland collectie of zelfs linnen in een geest van eenvoud en authenticiteit!

Aan de buitenkant:
Het katoen bestaat in 14 kleuren en is waterdicht, zodat het zeer goed bestand is tegen de buitenkant.

AA Butterfly Airborne Batylines fauteuil


De uitgever weet ook hoe hij voordeel kan halen uit technische producten zoals batylines: deze geweven en gekleurde synthetische stoffen, ontwikkeld door Serge Ferrari, zijn echt gemaakt voor buiten, ze drogen snel en de kleuren zijn zeer goed bestand tegen UV.

Originele AA Vlinder fauteuil Airborne signatuur

Elke cover is AA gesigneerd door Airborne en elke structuur is gesigneerd en gegraveerd met het jaar van fabricage.


Zijn geschiedenis in een paar regels:


Het was in 1938 dat de Argentijnse ontwerpers Kurchan, Ferrari-Hardoy en de Catalaanse ontwerper Bonet hun krachten bundelden en de massief stalen draadfauteuil, de "BKF" of "198" creëerden. Ze zijn geïnspireerd op een houten stoel, de Fenby Chair. Hij werd in het begin van de 20e eeuw door Britse en Italiaanse officieren gebruikt tijdens hun manoeuvres in Libië en kreeg de bijnaam "de Tripolina-stoel": een lichte stoel met een afneembare en zeer stabiele huid. Deze kwaliteiten kenmerken de AA-stoel vandaag de dag nog steeds!

Fenby stoel

In 1940, bekroond op de Salon des Artistes Décorateurs in Buenos Aires, werd de BKF gespot door Edgar Kaufmann. Directeur van het Museum of Modern Art in New-York, brengt hij de beroemde stoel in 1944. Het werd vervolgens in de Verenigde Staten geproduceerd en op de markt gebracht door Knoll Associates Inc.

Bkf Stoel

In het begin van de jaren 50 zag André Bloc, oprichter van het tijdschrift ARCHITECTURE D'AUJOURD'HUI, waarvan de redacteuren niemand minder dan Le Corbusier, Robert Mallet-Stevens en Auguste Perret waren, hem en besloot een stoel voor hem te ontwerpen. Het tijdschrift, op zijn beurt, zag hem en bracht hem terug naar Europa.

Tijdschrift Architecture d'aujourd'hui

In 1952 werd de BKF-stoel, omgedoopt tot AA naar de initialen van het beroemde tijdschrift, de ster van de Airborne-onderneming en is tot op de dag van vandaag nog steeds het vlaggenschip!

De geschiedenis van het bedrijf is een echte saga. Geboren in het naoorlogse Frankrijk, zal het stukken van beroemde hedendaagse ontwerper als Olivier Mourgue vervaardigen en zal een echte opkomst kennen alvorens wisselvalligheden te kennen, waardoor het van koper op koper overgaat tot de vereffening.

In 2010 nemen twee vrienden uit het zuidwesten van Frankrijk het bedrijf, de naam en diverse octrooien over.

Zij zijn het die zich dag na dag inzetten om de boeiende geschiedenis van de AA voort te zetten en wij zijn blij en trots dat Camille en co daar nu deel van uitmaken!

Laure

Share

Voeg een opmerking toe

 (met http://)