Hoe kunt u lekker liggen in een hangmat ?

Hoe kunt u lekker liggen in een hangmat ?

Categorieën : Hangmatten

Hoe kunt u lekker liggen in een hangmat ?

De Braziliaanse methode in gestrekte houding.

Wat het allerbelangrijkste is, is dat de ophangknopen van de hangmat zich minimaal op ooghoogte bevinden. Zo kan de hangmat een diepe boog maken. Daardoor kunt u er eerst in gaan liggen, niet in de lengte, maar diagonaal, zoals de Brazilianen dat doen (« van hoek naar hoek »). Zo blijft de rug recht ! Het geheim is, dat u moet weten hoe men urenlang comfortabel en ontspannen kan blijven liggen in een hangmat. Omdat er geen dwarsstaven zijn, blijft u veilig languit liggen, zonder bang te zijn dat u valt !

Net als in Brazilië kan men de hangmat gebruiken als bed, want ze zijn net zo comfortabel en lang als een bed. Ook u, zelfs als u uw hangmat alleen wilt gebruiken om te ontspannen, moet de Braziliaanse gestrekte techniek leren: in tegenstelling tot wat men in Europa gelooft, moet de hangmat niet helemaal strak gespannen worden.

De gestrekte positie overdwars heeft nog een voordeel : het laterale deel van de hangmat is wel gespannen en kan dus niet over het gezicht vallen of het zicht blokkeren.

Share

Voeg een opmerking toe

 (met http://)