Mexicaanse hangmatten

Mexicaanse hangmatten

Een Mexicaanse hangmat is een net hangmat, d.w.z. een hangmat die lucht doorlaat.
Maar waarom moet een hangmat lucht doorlaten? In warme landen, als je wilt slapen of een dutje wilt doen, is het heel logisch om te willen genieten van de tocht: dit is wat de Mexicaanse hangmatten toelaten.
Voor een beginner zou je kunnen denken dat de draden van de Mexicaanse hangmat in je huid kruipen als je gaat liggen: helemaal niet, Mexicaanse hangmatten worden door velen beschouwd als de meest comfortabele ter wereld.

 

Alle Mexicaanse hangmatten die bij Camille & Co worden verkocht zijn volledig met de hand gemaakt (er worden geen machines gebruikt voor het weven) door Mayavrouwen uit de Yucatan.
Deze vrouwen werken om deze hangmatten te maken om het inkomen van hun familie aan te vullen? Dit werk wordt in hun huis uitgevoerd tijdens de warme uren (buiten maar in de schaduw of binnen): dit laat hen toe om deze uren op een constructieve manier te bezetten.
De ambachtelijke vervaardiging van deze Mexicaanse hangmatten vormt een bron van inkomsten voor meer dan 700 Maya-families.

 

Welk materiaal wordt gebruikt om Mexicaanse hangmatten te maken?
Vroeger werd sisal gebruikt om hangmatten te weven: het bood een zeer hoge weerstand maar een rudimentair comfort. Sisal wordt vandaag de dag niet meer gebruikt.
Tegenwoordig worden Mexicaanse hangmatten gemaakt van katoen of nylon of een mix van katoen en nylon.
Katoen is een zeer zachte natuurlijke vezel die zich perfect aanpast aan de vorm van je lichaam wanneer je in een Mexicaanse katoenen hangmat gaat liggen.
Nylon is een synthetische vezel die niet zo zacht is als katoen, maar wel beter bestand is.
Camille & Co heeft daarom gekozen voor alle Mexicaanse hangmatten die in de winkels en op de online verkoopsite worden aangeboden voor de volgende oplossing: het slaapoppervlak is gemaakt van katoendraden, de hangende touwen van nylondraden. Op deze manier is het comfort EN de stevigheid optimaal.

 

Hoe beoordeel je de kwaliteit van een Mexicaanse hangmat?
Sommigen zullen u vertellen dat de kwaliteit van een Mexicaanse hangmat afhankelijk is van zijn gewicht. Ze hebben het niet helemaal mis. Inderdaad, het gewicht zal afhangen van de hoeveelheid draad die wordt gebruikt om ze te maken. Hoe dikker de draden zijn, hoe meer deze Mexicaanse hangmatten "thick cord" worden genoemd, hoe meer ze een belangrijke belasting kunnen dragen. Daarna is het belangrijkste om te testen en te zien in welke hangmat je je het beste voelt: kom in een Mexicaanse hangmat met traditionele draad liggen en vergelijk het met een "thick cord".

 

Hoe zullen de Mexicaanse hangmatten ouder worden?
Zoals bij veel andere materialen geldt ook hier dat ze, als je ze goed onderhoudt en gebruikt, jarenlang meegaan.
Waar gaat het om bij dit verantwoord en duurzaam gebruik?
- Je moet je Mexicaanse hangmat niet het hele jaar door buiten laten staan, zeker niet als je in een gebied bent waar het vaak regent.
- U moet voorzichtig zijn met de kleding en wat u draagt als u in een hangmat gaat liggen: vermijd knopen, sieraden, schoenen, horloges, sleutels, kortom alle voorwerpen die de draden van uw hangmat kunnen beschadigen of zelfs afsnijden.
Als er ooit een draad wordt geknipt, knoop je gewoon een knoop.

 

Hoe onderhoudt u uw Mexicaanse hangmat?
Allereerst moet je je Mexicaanse hangmat alleen wassen als het echt nodig is.
Uw Mexicaanse hangmat kan met de hand worden gewassen: dompel het lichaam van uw Mexicaanse hangmat (niet de touwen) in een emmer koud zeepwater (milde zeep zoals Marseille-zeep), wrijf het in met uw handen (ouderwets wasmiddel) en laat het 30 minuten rusten, spoel het grondig af en hang het vervolgens op om te drogen.
Een Mexicaanse katoenen hangmat krimpt direct na het wassen, maar keert terug naar zijn normale grootte als je hem eenmaal hebt hergebruikt.