Welke hangstoel kiezen ?

Welke hangstoel kiezen ?
Een hangstoel wordt gekozen in functie van de breedte van de houten spreidstok en de lengte en breedte van het doek.
Waarom ?

1) De houten spreidstok opent de hangstoel. Hoe meer de hangstoel is gespreid, hoe meer plaats er is voor de bewegingen van uw lichaam.
2) Hoe groter het doek is, hoe meer verschillende posities u in de hangstoel kan nemen.

  • Met een lengte van 100 tot 130CM worden de rug en het zitvlak goed ondersteund.
  • Met een lengte van 140 tot 170CM zal uw hoofd ook ondersteund zijn.
  • Met een lengte groter dan 180CM kan u zich volledig uitstrekken.

De hangstoel heeft als groot voordeel enkel een hangpunt te vereisen : het is dus eenvoudiger om een hangstoel op te hangen.

 

 

Er is geen voorkeur positie in een hangstoel : iedereen vindt zijn eigen beste positie om zich te ontspannen. Het blijft in ieder geval zeer aangenaam !

 

De hoogte en de ruimte die nodig is om een hangstoel te installeren, hangt af van het model : bij elke productbeschrijving vindt u de minimaal vereiste hoogte, evenals de afmetingen van de houten stok.

De minimale installatiehoogten (van de grond tot aan de bovenste lus van de hangstoel) zijn van toepassing op een gemiddelde belasting. Daarbij moet nog de lengte van het fixatiemateriaal worden opgeteld (haak of anderzins). Belangrijk : de hangstoel zal nog uitrekken tijdens de eerste keren gebruik - schrik niet als de installatiehoogte in het begin wat hoog lijkt.

Wat is de minimale hoogte die ik nodig heb om een hangstoel te installeren? Dat is heel gemakkelijk !

 

De aanbevolen afstand van de grond tot het onderste punt van de stoel is altijd ongeveer 40-50 cm in belaste toestand - onafhankelijk van de gebruiker van de hangstoel. Daardoor kan men comfortabel gaan zitten in en weer opstaan uit de hangstoel.

Â